Vabilo na 32. tradicionalno letno srečanje članic in članov SSSLO
13.05.2024

Vljudno vabljeni na tradicionalno letno srečanje članic in članov Sindikata strojevodij Slovenije, ki bo letos v že 32 izvedbi potekalo 8.6.2024 ob 10. uri v Solkanu pod organizacijo OO Nova Gorica.

Naša srečanja so odlična priložnost za druženje, izmenjavo izkušenj, ponovno srečanje s sodelavci, katerih morda zaradi narave naše službe že nekaj časa niste videli, seveda pa tudi za kulinarične užitke, za katere smo prepričani, da jih na prizorišču ne bo manjkalo.
V sklopu srečanja se boste lahko podali tudi na tri krajše vodene izlete, kjer boste spoznali zgodovino stare Gorice, Nove Gorice in Solkana. Verjamemo, da Vam zanimivega dogajanja ne bo zmanjkalo.

Za dogajanje bo poskrbel organizator OO Nova Gorica, vaša edina obveza je, da s seboj prinesete obilo dobre volje in se srečanja udeležite v čim večjem številu.

Več o samem dogajanju na srečanju si poglejte v priloženih plakatih.

Se vidimo 8.6.2024 v Solkanu. Vabljeni!

32. tradicionalno letno srečanje članic in članov Sindikata strojevodij Slovenije

  • sobota, 08. junija 2024 ob 10. uri
  • kotalkališče Solkan // bar Karavla
  • Cesta IX. korpusa 112, 5250 Solkan

Za dobro glasbo bo skrbela skupina PRIMAVERA.

Prijave po odmočnih odborih do 27.05.2024

Organizirani bodo avtobusni prevozi, o katerih boste pravočasno obveščeni.

 

IZLET 1: Soča, Solkan in njuni mostovi

S prireditvenega prostora se bomo peš odpravili ob modrozeleni lepotici Soči, mimo »solkanskega tromostovja«: od najnovejše kolesarske brvi preko cestnega mostu, ki je pred 40 leti omogočil povezavo Brd z Novo Gorico, do najznamenitejšega, kamnitega železniškega mostu.
Ste že kdaj občutili, kakšen je pogled na največji kamniti obok na svetu od spodaj? Vračali se bomo skozi Solkan, »jako staro vas na Goriškem«, in slišali zgodbe o solkanskih mizarjih, solkanskem radiču,
o vilah, ki so jih tu gradile premožne družine, in še čem.

Trajanje ogleda približno 2 uri, dolžina slabih 5 km, nezahtevna pot

IZLET 2: Gorica – stara dama skozi druge oči

Gorico smo pred leti Slovenci poznali zlasti kot mesto ugodnih nakupov. Danes v nekdanji trgovski ulici Raštel prevladujejo umetniški ateljeji, prostori raznih društev in trgovinice z rabljenimipredmeti in starinami. Gorica vabi s svojo zgodovino, kulturo in arhitekturo: gradom, palačami, cerkvami in zgodbami o znamenitih osebnostih.
Sprehodili se bomo iz najstarejšega dela mesta na grajskem griču skozi Raštel do osrednjega trga Travnika, vmes naredili še kakšen zanimiv ovinek in si vzeli čas za kavo.

Trajanje ogleda približno 2 uri (z odmorom za kavo), prevoz z avtobusom iz Solkana do Gorice in nazaj.

IZLET 3: Nova Gorica – od socialistične izložbe na Zahod do Evropske prestolnice kulture

Zgodba o mestu, ki naj bi »sijalo preko meje«, zraslo pa je na nekdanjem pokopališču. O prvi urbanistični zasnovi Edvarda Ravnikarja. O tem, da je celo mesto botanični vrt. In kako je Nova Gorica postala slovenski Las Vegas.

Voden ogled z avtorjem Poti po zgodovini mladega mesta Blažem Kosovelom. Trajanje približno 2 uri