Vabilo na 29. srečanje članov Sindikata strojevodij Slovenije v Novo mesto
04.05.2019

Spoštovani člani Sindikata strojevodij Slovenije!

Mineva 30 let od ustanovitve našega sindikata. Območni odbor  Novo mesto je letos četrtič organizator srečanja v zgodovini SSSLO.

Do sedaj smo Vas popeljali po naših znamenitostih, kot so Dolenjske Toplice, Šmarješke Toplice in pred osmimi leti Otočec. Letos Vas ob organizaciji 29. Srečanja sindikata strojevodij Slovenije toplo vabimo v prestolnico Dolenjske NOVO MESTO – MESTO SITUL. S tem dopisom Vas na kratko obveščamo o programu, ki ga pripravljamo ob organizaciji srečanja.

Letošnje srečanje se bo odvijalo ob centralnem stadionu PORTOVAL v  NOVEM MESTU, ki je gospodarska in kulturna prestolnica Dolenjske regije. Slovi po pestri zgodovini, ki ji je mestne pravice podelil Rudolf IV. Habsburški davnega l.1365  in ga imenoval po sebi – Rudolfswert.  Stoji med dolenjskimi griči na okljuku  reke Krke.  Mesto prireditve PORTOVAL se nahaja ob samem središču Novega mesta nasproti avtobusne postaje in neposredno ob Tuš supermarketu Cineplexx, tako da je enostaven in hiter dostop do prireditvenega prostora. Kdor bo prišel z lastnim prevozom, bo usmerjen na parkirišča v bližini.

Na srečanju se bodo odvijale razne dejavnosti, ki bodo v domeni OO Novo mesto.

Posebnost bo seveda ogled vinske kleti Colnar na Trški Gori. Vinogradnik Colnar je večkratni kralj Cvička. Spoznali boste, da se nahajate v deželi cvička, vinogradov in dolenjskih gričev. Na ogled Vas popeljemo z avtobusom. Na prireditvenem prostoru, boste dvignili  vstopnico, kjer bo navedena ura odhoda Vašega avtobusa. Število je omejeno.

Zanimivost Vas čaka tudi pri panoramski vožnji s splavom po reki Krki, kjer Vas pričakata perica in Primiceva Julija ter glas »frajtonarice«, ki Vas bo spremljala na vsakem koraku. Tako boste spoznali , da ste v deželi Lojzeta Slaka, ki je glas tega glasbila ponesel v širni svet. Tudi tu bo simbolično podeljena vstopnica, na kateri bo navedena ura  vaše  vožnje. Število je omejeno.

Poskrbeli pa smo tudi za tiste, ki si radi peš ogledate zanimivosti kraja. Potekal bo pohod okoli Novega mesta, kjer Vam bo lokalni vodič predstavil zanimivosti Kapiteljske cerkve in mestnega jedra, vračate pa se mimo naše »kurilnice«.  Pohod bo trajal približno 3 ure, izvedli pa bomo dva pohoda. Prehodili bomo približno pet kilometrov.

Na prireditvenem prostoru bosta nameščeni oglasni deski, na katerih bo navedena časovnica vseh dejavnosti.

V grobem je to opis dejavnosti, ki bodo potekale na srečanju. Poskrbljeno bo tudi za otroke, ki bodo lahko uporabljali igrala in se nahajajo ob prireditvenem prostoru. Naj Vas obvestimo, da bo vsak obiskovalec srečanja dobil zapestnico, ki bodo dostavljene vsakemu območnemu odboru glede na število prijavljenih. Prijave se zbirajo do 20.5.2019. Prosimo tudi za informativne prijave, pri katerih dejavnostih želite sodelovati, zaradi lažje organizacije.  Zapestnica pa bo ene vrste karta za prevzem hrane in pijače.  O organiziranem prevozu na prireditev boste naknadno obveščeni. Za zabavo bo skrbela skupina NALET.

Prireditev se bo pričela ob 10. uri in bo uradno trajala predvidoma do 19. ure. Prinesite veliko dobre volje na snidenje 1.junija 2019 v NOVEM MESTU.

 

Lep sindikalni pozdrav.

Za vse informacije sta na voljo g. Simon JUDEŽ na tel. 040-808-660 in g. Igor BREZOVAR na tel. 031-690-713.

OO Novo mesto