32. tradicionalno srečanje članic in članov Sindikata strojevodij Slovenije
04.07.2024

V Solkanu pri Novi Gorici je 08.06. 2024 potekalo tradicionalno, že 32. srečanje članic in članov Sindikata strojevodij Slovenije. To je bila odlična priložnost, da se ponovno srečajo člani, ki se morda zaradi različnih mest nastopov službe vidijo redko ali pa sploh ne, vsi člani, ki delajo v isti delovni enoti, pa se zaradi različnih začetkov izmen tudi vidijo redko, skratka, bila je odlična priložnost za srečanja in druženje v čudovitem okolju Solkana.

Udeležence je pričakala dobrodošlica s strani članov Območnega odbora Nova Gorica, ki so letos bili organizatorji dogajanja. Pozdravila jih je tudi godba Slovenskih železnic, katera ima že tradicionalno udarne nastope. Prvi nagovor je v imenu organizatorja imel predsednik Območnega odbora Nova Gorica Drago Skomina, sledil mu je župan mestne občine Nova Gorica, g. Samo Turel, na koncu pa je nekaj besed vsem prisotnim namenil tudi predsednik Sindikata strojevodij Slovenije Zlatko Ratej.

Dogajanje se je nato preselilo na samo prizorišče, kjer je dan potekal v prijetnem druženju, obilici okusne hrane, seveda se je zraven našel tudi kakšen kozarček rujnega s področja Krasa. Prisotni so se lahko udeležili tudi spremljevalnih dejavnosti, ki so bile usmerjene na spoznavanje zgodovine Nove Gorice in njenega “sosednjega dela” v Italiji, skratka za vsakogar se je našlo nekaj.

Je pa organizator poskrbel tudi za prijetno presenečenje in sicer je prizorišče obiskala znana slovenska pevka Tinkara Kovač, ki prisotnih s svojim nastopom vsekakor ni pustila ravnodušnih.

Srečanje je tako potekalo v čudovitem vzdušju in že z načrti za naslednje leto, kjer se bomo ponovno sestali nekje v naši prelepi Sloveniji in ustvarili nove zgodbe in vtise.

Za konec pohvale organizatorjem za odlično pripravo, vsem nastopajočim, osebju, ki je skrbelo za hrano in pijačo, skratka vsem, ki so vložili svoj trud, da je dan lepo uspel.

Se srečamo naslednje leto!