31. srečanje Sindikata strojevodij v Sevnici
15.06.2023

Tradicionalno srečanje članic in članov Sindikata strojevodij Slovenije 10.06.2023

 

Članice in člani Sindikata strojevodij Slovenije smo se 10. junija v Sevnici zbrali na tradicionalnem, že 31. srečanju, ki je letos potekalo v organizaciji in pod taktirko Območnega Odbora Zidani Most. Naši kolegi in kolegice so dogajanje postavili v športni center Sevnica, kar se je izkazalo za dobro izbiro, saj smo imeli udeleženci obilo prostora za druženje, pa tudi lokacije dodatnega dogajanja, ki so nam ga pripravili so bile skoraj dobesedno na dosegu roke. Tako smo si lahko ogledali Sevniški grad, ki v sebi skriva obilico zanimive zgodovine, vinsko klet Mastnak, no, kaj ta “skriva” v sebi najbrž ni potrebno razlagati in pa sevniško podjetje Kopitarna, ki še vedno velja za pojem kvalitete v izdelavi obutve. Ne smem pa pozabiti še čudovite železniške makete, ki je tudi bila na ogled na železniški postaji Sevnica in za katero skrbi naš kolega Ivan Puc.

 

Seveda ne moremo in ne smemo mimo dogajanja na samem prizorišču. Ne bomo na dolgo in široko razpredali o hrani in pijači. Za to ni nobene potrebe, saj so naša tradicionalna letna srečanja znana po tem, da je tudi hrana in ostala postrežba tradicionalno okusna in na nivoju, ki takemu srečanju pritiče. Skratka, za prste polizat in seveda kvalitetno tekoče degustirat. In tu je potem še glasba. Godba Slovenskih železnic, ki domuje v ne tako oddaljenem Zidanem Mostu je pripravila teren na svoj način. Udarno in v stilu, saj drugače ne znajo. Taki so in vedno jih je užiten poslušati, pa četudi človek ni ravno ljubitelj tovrstne glasbe. Oni preprosto prepričajo. In v nadaljevanju “fletne dekline” iz ženske narodno zabavne skupine Chicas. Saj človek ni vedel, ali bi jih gledal ali poslušal, pa je oboje šlo zelo dobro skupaj.

 

Poleg vodstev nekaterih podjetij v Skupini SŽ in predstavnikov socialnih partnerjev, so naše druženje s svojim obiskom počastili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, župan občine Sevnica Srečko Ocirk in poslanec Državnega zbora RS Tomaž Lisec.

 

Najpomembnejši del naših srečanj, mimo katerega pa nikakor ne moremo, pa je seveda druženje članov in članic, ko srečaš kolegico, kolega, ki je ali ga morda že lep čas nisi videl, spregovoriš, se pošteno nasmeješ ob številnih anekdotah in dogodivščinah iz preteklosti, ki jih povedo naši že upokojeni člani, izmenjaš izkušnje iz dela, “užgeš” spročujočo debato o raznih hobijih, pozdraviš tudi nadrejene in neobremenjeno spregovoriš o tem in onem, skratka, ko postaviš skrbi na stran in “živčke na pašo”, kajti ta dan smo vsi enaki in razlike ne obstajajo.

 

Taki smo…. In naslednje leto se spet “zaletimo” skupaj in na novem srečanju ustvarimo nove zgodbe, dodamo nove ideje, skratka smo članice in člani Sindikata strojevodij Slovenije. In to šteje….

 

Hvala Območni Odbor Zidani Most, hvala Sevnica…