29. srečanje Sindikata strojevodij v Novem mestu
22.06.2019

V soboto, 1. junija 2019, je ob organizaciji Območnega odbora Novo mesto potekalo že 29. tradicionalno srečanje članov Sindikata strojevodij.

Dogodek je potekal v športnem parku Portoval, v Novem mestu, ob samem središču dolenjske prestolnice. Ob izvrstni hrani in pijači so za dobro voljo skrbeli člani skupine Nalet, kot presenečenje pa so na oder stopili tudi Mirnopeški harmonikarji, saj na dolenjskem brez frajtonarice ne gre. Da pa so udeleženci občutili, da se nahajajo v deželi cvička, so si zainteresirani ogledali tudi vinsko klet Colnar, na Trški gori, ob degustaciji tega dolenjskega bisera.

Potekal je tudi pohod in voden ogled Kapiteljske cerkve ter ravno pred kratkim prenovljenega Glavnega trga. Obiskovalci so si namesto odpovedane plovbe Rudolfovega splava, zaradi previsoke gladine reke Krke, lahko ogledali tudi Dolenjski muzej. Za presenečenje mnogih obiskovalcev pa je poskrbela tudi prisotnost ravno svežega zmagovalca šova Master Chef Slovenija Anžeta Kuplenika, ki je v kuhinji skrbel za izvrstno hrano.