Naglušniki in budnik

Aleksander Sovdat
Naglušniki in budnik

Pozdravljeni,

Najprej moram idejo in izvedbo z naglušniki pohvaliti, saj se zelo dobro obnesejo in dejansko zelo ublažijo hrup na brižitkah. Že res da je od prvih pripomb, pa do idej in predlogov, pa do končne realizacije trajalo, kot pač na SŽ traja, smo pa naglušnike vendarle dočakali.

No, se je pojavil pa nov problem in sicer, uporaba naglušnikov, poleg neznosnega hrupa lokomotive, močno utiša tudi piskanje budnika. Sam tega sicer ne bi opazil, saj zaradi stalnega posluževanja tipke budnika, mi le-ta zelo redko zapiska. Me je pa na to opozoril kolega, nakar sem zadevo tudi "stestiral" in ugotovil, da je piskač res precej slabo slišen.

Včeraj v šoli nam je bilo celo naročeno, naj ob takih ugotovitvah, le-te vpišejo v lokomotivsko knjigo napak in okvar, z namenom, da se trenutni piskač zamenja z močnejšim / glasnejšim.

Sam, se s to idejo-rešitvijo ne strinjam, saj bi znal biti glasnejši piskač zelo zoprn in moteč, zato predlagam, da se pod (ali nad) piskačem raje vgradi še opozorilna lučka, katero se veže vzporedno s piskačem.

Opozorilna (led) lučka naj bi bila dovolj svetla, da bi tudi ob dnevni svetlobi pritegnila pozornost strojevodja.

LP

Aleks

p.s.: upam, da bo zdaj, ko smo dobili službene tablice, tudi sam forum malce zaživel..